T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Kervansaray Çok Programlı Anadolu Lisesi

Güzel bir hikaye-Yaratıcı Hayal Gücünü Kullanan Prensin Hikayesi

Şimdi size anlatacaklarım kambur bir prensin hikayesini anlatan bir efsaneden alınmıştır.

Bir zamanlar ülkenin birinde kambur bir prens yaşarmış. Bu kambur prens görüntüsü hakkında çok duyarlı olduğu için halkının önüne pek çıkmıyormuş. Bir gün sarayın heykeltraşını çağırıp sanki kamburu yokmuş gibi mermerden güzel bir heykelini yapmasını istemiş.  Heykeltraş tabii hemen çalışmaya başlamış. Zamanı geldiğinde prense tam görünmek istediği gibi bir heykel sunmuş. Prens çok mutlu olmuş. Heykeli bahçede gizli bir köşeye koymuş ve her gün oraya gidip sahip olmak istediği görüntüyü uzun uzun seyretmiş. Aradan aylar geçmiş, ve heykeli her ziyaretinden sonra biraz daha dik durabilmeyi başarmış. Aradan bir kaç yıl geçmiş. Sonunda bir gün prens tüm halkını çağırmış.İnsanlar her yerden prenslerini görmeye gelmişler. Bu sefer prensleri çok mutlu bir yüzle onların karşısına çıkmış. Halk onu gördüğünde gözlerine inanamamış. Prens artık kambur değilmiş. Gözünün önünde sürekli kusursuz bir sırtın hayalini yaratmış ve bu ideal görüntü sonunda gerçekleşmiş.

 

Kendiniz hakkında ne düşünüyorsanız O´sunuz!!!!!

 

Düşüncelerimiz her zaman duygularımızı yönetir. Kendinizi sağlıksız, yorgun, cesaretsiz ve mutsuz görüyorsanız önce bu tabloyu değiştirmelisiniz. Ne düşündüğünüz önemlidir çünkü bugünkü düşünce yapınız yarınlarınızı hazırlamaktadır.

Kendinize inanın! Kendinizle ilgili inançlarınız, emin olun, yaşayacaklarınızı tayin eder. Ne düşünüyorsanız o olursunuz. Bırakın düş gücünüz aşağıları değil yukarıları daha yukarıları seyretsin! Hayata kollarınızı açın sonsuzluğa bakın. Düş gücünün kudretiyle başarılması olanaksız bir amaç yoktur.

Düş kurmaktan korkmayın. Hayat düşlerden yaratılır; ancak düşlerinizin gerçekleşeceğine gönülden inanın ve onları gözünüzde çoktan gerçekleşmiş gibi canlandırın. Düşlerinizin o kadar da uzak olmadığını fark edeceksiniz. Tüm imkanlar elinizde biraz uzansanız yakalayacaksınız.

Yaratıcı düşüncenin kuralları:

  • Yapabileceğinize inanın. Bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda aklınız onu yapmanın çözüm yollarını bulacaktır. Bir çözüme inanmak o çözümün yolunu açar."İmkansız","işe yaramaz", "yapamam", "denemeye değmez" laflarını düşünme ve konuşma sözcüklerinizden çıkarın.
  • Geleneklerin aklınızı dondurmasına izin vermeyin. Yeni fikirlere açık olun. Denemeci olun.Yeni yaklaşımları deneyin. Yaptığınız her şey ilerleyici olsun.

 

 

 

  • Kendinize her gün şunu sorun: "Daha iyi nasıl yapabilirim?" Kişisel gelişimin sınırı yoktur. Kendinize "Daha iyi nasıl yapabilirim?" diye sorduğunuzda işe yarar cevaplar belirecektir. Deneyin, göreceksiniz.
  • Kendinize sorun: "Daha çok nasıl yapabilirim?" Kapasite aklın o anki durumuna bağlıdır. Kendinize bu soruyu sorduğunuzda aklınızı pratik yollar bulmaya itmiş olursunuz.
  • Sormayı ve dinlemeyi öğrenin. Sorun ve dinleyin; böylece parlak kararlara ulaşmak için gerekli hammaddeyi elde edeceksiniz. Unutmayın: Büyük insanlar dinlemeyi, küçük insanlar konuşmayı tekellerine alırlar.

·        Zihninizi genişletin: Kıvılcımlara açık olun. Sizde yeni düşünceler üretmede ya da işleri yapmak için yeni çözümler bulmanızda yardımcı olacak kişilerle arkadaşlık kurun. Farklı meslek dalları ve ilgi alanlarında insanlarla bir araya gelin.



Unutmayın şu an oturmakta olduğunuz sandalye, önce sadece bir insanın kafasında fikir olarak mevcuttu. Bu fikir sahibinin kafasında görsel bir şekle dönüştü. O şekilden de bu fikrin fiziksel ifadesi oluştu ve şu an üstünde oturuyorsunuz. Dünün hayal ürünü olarak nitelendirilen bir çok şey bugün hayatımızı yönetiyor. Hayal gücünüzün sınırı yoktur unutmayın, hayal edin, çok isteyin, çok çalışın, sizin olsun!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2017 - Güncelleme: 02.06.2020 00:27 - Görüntülenme: 4541
Kaynak: kitap
  Beğen | 7  kişi beğendi