T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Kervansaray Çok Programlı Anadolu Lisesi

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

Okulumuzda teorik eğitim ekim ve mayıs ayları arasında yoğunlaştırılmış olarak toplam 24 hafta yapılmaktadır. Teorik eğitimleri sonrası,  10. ve 11. sınıfı başararak bir üst sınıfa geçmeye hak kazanan öğrencilerimiz eğitimleri süresince 2 kez İşletmelerde Beceri Eğitim çalışması yaparlar. Başarısızlık veya devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarına kalan öğrenciler işletmelerde beceri eğitimi yapamazlar.

İşletmelerde beceri eğitim çalışması mayıs ve ekim ayları arasında, haftada 6 gün olmak üzere toplam 20 hafta sürelidir. Bu süre içinde öğrenci toplam 15 gün ücretli izin yapabilir. Öğrencilere bu çalışmaları karşılığında en az net asgari ücretin % 60'ı  oranında ücret ödenir. Öğrencilere hem teorik eğitimleri esnasında hem de işletmelerde beceri eğitim çalışması esnasında devlet tarafından "İş kazası ve meslek hastalığı" sigortası yapılır.

Devamsızlığı veya çalışma şartlarına uymadığı gerekçesiyle birkaç işletme tarafından sözleşmesi fesih edilen öğrencinin beceri eğitimi sonlandırılır. Bu döneme ait beceri eğitimi çalışmasını öğrenci gelecek dönemde telafi etmek zorundadır.

İşletmelerde Beceri Eğitimi aynı zamanda 24 kredilik bir ders olarak öğrenci ortalamasına işlenir. Bu ders ortalama ile başarılması mümkün olmayan, başarılması zorunlu bir derstir.  İşletmelerde beceri eğitimi çalışması sonucunda okul tarafından Beceri Sınavı yapılır. Beceri sınavında alınan puan öğrencinin ders yılına işlenir. Sınavda 50 puan altında bir puan olan öğrenci bu dersten sorumlu olur ve üst sınıflarında yapılan sorumluluk sınavlarında başarılı olarak bu sorumluluktan kurtulabilir.

Öğrenciler beceri eğitimi yapmak üzere işletmelere okul tarafından yerleştirilir. Bu yerleşme esnasında öğrenciler ikametleri de göz önüne alınarak, alan ve dallarına uygun olan pozisyonlarda çalışmak üzere İstanbul'un değerli işletmelerine dağıtım yapılır.

Bu çalışmalar ile sektör işletmelerinde mesleki bilgi ve becerilerini arttıran öğrencilerimiz aynı zamanda özgüvenlerini arttırarak kendilerini gösterme imkanı bulmaktadır. Bu sayede mezun olduklarında üniversite diplomasına ihtiyaç duymadan, hemen iş bulma imkanı kazanmaktadır.

Otelcilik ve Turizm sektöründe çalışmak ve kariyer yapmanın en önemli parçası teorik eğitim devamında yapılan bu çalışmadır. Sadece İstanbul değil Türkiye ve dünyanın sayılı işletmelerinde çalışma imkanı yaratan bu çalışma öğrenciye sunulan değerli bir fırsattır.


 

 

İŞBİRLİĞİ YAPILAN İŞLETMELER LİSTESİ

 

 

ÇIRAĞAN HOTEL KEMPINSKI
THE RITZ CARLTON HOTEL
POINT HOTEL
MIDTOWN HOTEL
HILTON HOTEL
CONRAD HOTEL
RADISSON BLU ŞİŞLİ HOTEL
RADISSON BLU PERA HOTEL
MARRIOTT HOTEL ŞİŞLİ
GRAND CEVAHİR HOTEL
RAMADA PLAZA HOTEL ŞİŞLİ
HOLIDAY INN HOTEL ŞİŞLİ
ARMADA HOTEL
TITANIC HOTEL TAKSİM
TITANIC HOTEL ŞİŞLİ
TITANIC HOTEL BAKIRKÖY
LE MERIDIEN HOTEL ETİLER
HYATT CENTRIC HOTEL LEVENT
SWISS HOTEL BOSPHORUS
KONAK HOTEL
RAFFLES HOTEL ISTANBUL
RENAISSANCE HOTEL
SHARETON HOTEL TAKSİM
TARABYA HOTEL
MIDPOINT RESTORANLARI
BIG CHEFS RESTORANLARI
CLARION HOTEL SÜTLÜCE
ETS AQUA TURİZM
FOUR SEASONS HOTELS
SHARETON İSTANBUL CITY CENTER
TATİL.COM
JOLLY TURİZM
SHARETON ISTANBUL LEVENT
WYNDAM GRAND LEVENT
LSG SKY CHEFS
DOUBLE TREE HILTON PİYALEPAŞA
SHANGRI-LA HOTEL
SÜRMELİ HOTEL
THE HOUSE HOTEL
DEDEMAN HOTEL
VAZELON TURİZM
FRASER PLACE ANTHILL İSTANBUL
VALS TURİZM
BTA
CVK HOTEL TAKSİM
DİVAN İŞLETMELERİ
FERİYE RESTORAN
ORTAKÖY PRINCESS HOTEL
TURA TURİZM
ST. REGIS HOTEL

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.06.2020 - Güncelleme: 07.06.2020 18:37 - Görüntülenme: 394
  Beğen | 2  kişi beğendi