T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Şişli Kervansaray Çok Programlı Anadolu Lisesi

AFETE HAZIR OKUL EĞİTİMLERİ

                 Başta deprem olmak üzere çeşitli doğal afetlerin yaşandığı ülkemizde, ağır can ve mal kayıpları olmuĢtur. YaĢanan bu acı deneyimlerin bize öğrettiği en önemli gerçek; afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılmasını, nasıl davranılmasını çok iyi bilmemiz gerekmektedir.

                 Bu bilinçten hareketle okulumuzda "Afete hazır Okul Eğitimlerini başlatmış bulunmaktayız.Okulumuzdaki eğitim iki gün sürecektir.   

         Sevgili Gençler ve Değerli Öğretmenlerimiz, 1999 Marmara Depremi‟nden sonra, ülkemizde depremin sonuçları ve zararlarının azaltılması konuları, daha yoğun olarak ele alınmaya başlanmıştır. Kentlerin doğru planlanmaması, zemin ve binaların güvenli olmayısı, binaların içinde ve dışında bulunan ve yapısal olmayan tehlikelerin varlığı, deprem sırası ve sonrasındaki müdahale yöntemleri ve topyekûn afete hazırlık bilincindeki yetersizlikler, yoğun bir biçimde gündemimize girmeye baĢlamıĢtır. Afetler, Ģiddetlerine bağlı olarak, yaĢamın bütününü az ya da çok etkilemektedirler. Afetin zararlarının en aza indirilmesi ise, birey ve toplumların konuya duyarlı olmaları ve afete önceden hazırlanmalarıyla mümkündür. Afete hazırlık süreci, bireyin, ailenin ve ilgili tüm resmi ve özel kurumların iĢbirliği yapmalarını ve sorumluluk almalarını gerektirir. Afet bilinci ve afetlere hazırlık, bireyin güvenli yaĢam kültürünün bir parçası olmalıdır. Güvenli yaĢam, insan yaĢamını tehdit eden tehlikelere karĢı bilgi sahibi ve hazırlıklı olmak, her türlü tehlikenin getireceği zararlardan korunarak yaĢamaktır. Bu nedenle, her an yaĢanabilecek olan deprem, yangın, Ģiddetli rüzgâr, yoğun yağıĢ, sel, yıldırım, heyelan ve sıcak hava dalgaları gibi çeĢitli tehlikelerden korunmak için gerekli temel bilgiler öğrenilmeli ve öğretilmelidir. Afete hazırlık, sadece kurumların ya da sivil toplum örgütlerinin sorumluluğu değil, her bireyin kendi güvenliği için öğrenmesi ve uygulaması gereken bir süreçtir.  Özellikle çocuklarımıza, gençlerimize deprem olgusunun ve depremden korunma kültürünün biran önce verilmesi, ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. AFAM, “Temel Afet Eğitimi” kapsamında hazırladığı sunum, kitap, görseller, videolar gibi materyallerle özellikle çocuklarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize eğitim çalışmaları vermeye devam etmektedir.

 

 28-04-201728-04-201728-04-201728-04-201728-04-2017











Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2017 - Güncelleme: 28.04.2017 18:15 - Görüntülenme: 600
  Beğen | 0  kişi beğendi